تخریب دولت، برنامه تندرو‌ها برای انتخابات ۱۴۰۰
تخریب دولت، برنامه تندرو‌ها برای انتخابات ۱۴۰۰
جهت واکاوي حال روز اردوگاه راست و نقش‌آفريني تندروها در اين جريان با ناصر ايماني فعال سياسي اصولگرا «آرمان ملي» به گفت‌وگو پرداخته که در ادامه مي‌خوانيد.
  • روزنامه «آرمان ملی» جهت واکاوی حال روز اردوگاه راست و نقش‌آفرینی تندروها در این جریان با ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا به گفت‌وگو پرداخته که در ادامه می‌خوانید.

    برخی عقیده دارند طیف پایداری‌ها و افراد موسوم به جریان احمدی‌نژاد می‌خواهند مستقل از جریان اصولگرایی کاندیدا شوند یا این طیف شانسی برای پیروزی دارد؟

    صحبت از کاندیداهای انتخابات ۱۴۰۰ کاری بی‌فایده است. هیچ کاندیدایی برای هیچ جریان سیاسی مشخص نشده و نخواهد شد چون زمان زیادی به انتخابات مانده است. ولی امروز همه این صحبت‌ها گمانه‌زنی است و برخی برای بزرگنمایی خود یا رفقای هم‌حزبی خود این موضوع را مطرح می‌کنند. برخی برای رد گم کردن چنین می‌کنند انواع و اقسام حرکت‌ها وجود دارد ولی هیچ یک کاری واقعی برای انتخابات ۱۴۰۰ نیست.

    وجود طیف‌های تندرو در اردوگاه راست موجب مطرح شدن مسائلی است، آیا این طیف‌ها در قامت اپوزیسیون انتخابات ۱۴۰۰ را تحت‌الشعاع قرار خواهند داد؟

    ابتدا باید این سوال را مطرح کرد که در چه شرایطی جریان‌های تندرو با هر دیدگاه سیاسی می‌توانند بر مسند بنشینند. وقتی که مردم از وضعیت موجود تا حدودی نا امید شده و دلـسـرد باشند. وقتی مردم می‌بینند کاندیداهایی روال گذشته را با تغییراتی ادامه می‌دهند دلزدگی پیدا می‌کنند چون حس می‌شود همان اتفاقات رخ خواهد داد در چنین فضاهایی ناامیدی و مشکلات آرام‌آرام ایجاد می‌شود و تندروها در چنین فضایی با شعارهایی مردم‌فریبانه و پوپولیستی افکار عمومی جامعه را در اختیار می‌گیرند و خود را مطرح می‌کنند حتی می‌توانند از همین مسیر در برخی از بزنگاه‌ها پیروز میدان انتخابات باشند، آنچه درباره آن حرف می‌زنیم فقط مربوط به ایران نیست و در همه جای دنیا همین‌طور است در کشورهایی که می‌بینید کاندیدای رادیکال برنده انتخابات است معمولا چنین فضایی ایجاد شده است امروز فضای کشور ما مستعد این وضعیت است. کسانی حرف‌هایی دهن‌پرکن می‌زنند، این امکان وجود دارد جریان‌های تندرو وارد انتخابات شوند و حتی پیروز میدان باشند این یک واقعیت است و وظیفه همه افرادی است که خواهان اداره کشور در وضعیتی مطلوب هستند این خواهد بود تا فضا را به‌گونه‌ای مدیریت کنند که جریان‌های تندرو نتوانند زمام امور کشور را به دست بگیرند.

    برخی بر این باور هستند که بعد از اظهارنظر سخنگوی شورای نگهبان جریان اصولگرا با چالش روبه‌رو شده است این تحلیل‌ها را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

    آنچه آقای کدخدایی گفته است قاعدتا تبصره‌ای دارد ولو اینکه این احتمال کم باشد. این امکان وجود دارد که برخی از افراد تاییدصلاحیت‌شده امروز ردصلاحیت شوند عکس این ماجرا نیز می‌تواند صادق باشد. نمی‌توان با قاطعیت گفت کسی که ۸ سال پیش ردصلاحیت شده امروز هم ردصلاحیت خواهد شد. شاید شورای نگهبان بخواهد برخی را تاییدصلاحیت کند حتی اگر امکان این مساله کم باشد اما عقلا محال نیست. تمام جریان‌های سیاسی به‌طور مفهومی این را می‌دانند که افراد ردصلاحیت‌شده امکان تایید ضعیف‌تری در ۱۴۰۰ دارند. هم اصلاح‌طلبان و هم اصولگرایان درصدد این نیستند که کاندیدای ردصلاحیت‌شده معرفی کنند.

    من بعید می‌دانم جریان اصلاح‌طلب و اصولگرا بخواهند چنین کاری انجام بدهند، زیرا این حرکت شرط‌بندی روی اسب بازنده است. مگر اینکه اهداف دیگری در جریان باشد. مثلا یک جریان سیاسی برای اینکه تعداد زیادی کاندیدا معرفی‌کند و از کسانی که ردصلاحیت شده‌اند افرادی را به میدان بیاورد تا از این حرکت بهره‌برداری سیاسی کند. این مساله امکان دارد. ولی هیچ‌یک از جریان‌های سیاسی چنین کاری نمی‌کنند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    • منبع خبر : روزنامه آرمان ملي