«علی شکوری راد» روز یکشنبه در نشست خبری ویدئوکنفرانسی با تبریک روز خبرنگار درباره عملکرد شوراها گفت: انتخابات شوراها اگرچه بسیار مهم است اما به نوعی تحت الشعاع انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ قرار می گیرد.
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی افزود: در مجلس طرحهایی ارائه شده که در انتخابات شوراها دامنه انتخاب مردم محدود شود و صلاحیت انتخاب نامزدها به شورای نگهبان و کمیته ای از اعضای شورای نگهبان و قوه قضاییه سپرده شود.
شکوری راد افزود: فکر میکنم در انتخابات شوراها به دلیل گستردگی این انتخابات عملا به آن شدتی که در مجلس شاهد بودیم امکان ردصلاحیت وجود ندارد. اگر شورای نگهبان هم مسئول نظارت باشد و کمیته تشکیل شود نمی تواند به اندازه رد صلاحیت داشته باشد. هرچند محدودیت ها افزایش می یابد اما همچنان انتخابات آزادتری نسبت به انتخابات مجلس خواهد بود و تعداد زیادی از مردم نامزد می شوند و مردم هم رای می دهند هرچند میزان مشارکت مردم به اندازه مشارکت مجلس نیست.
وی، مهمترین چالش یک انتخابات را میزان مشارکت مردم عنوان کرد، یادآور شد: در صورتی که میزان مشارکت اهمیت یابد میتوان شاهد انتخابات آزادتری باشیم. با همه اینها چون انتخابات شوراها در گستره کشور و در هر حوزه انتخابیه برگزار میشود به عنوان حزب کمترین دخالت را در انتخابات شوراها داریم چون این انتخابات بهشکل مردمی برگزار می شود. حزب ما در هر جا که فعالیت داشته باشد و نامزد داشته باشد، مشارکت خواهد کرد.
شکوری راد درباره راهبرد جریان اصلاحات در انتخابات ۱۴۰۰، گفت: بخش اعظمی از مردم نشان دادند که از صندوق رای رویگردان شده اند. این رویکرد مردم برای ما بسیار تعیین کننده است و می خواهیم از آنان رای بگیریم و اگر مردم عملا پای صندوقهای رای نیایند کاری از دست ما بر نمیآید.
این فعال اصلاحطلب افزود: میزان کاهش مشارکت مردم متاثر از بی اثر بودن نتیجه آن است یعنی اگر رییس جمهوری و نماینده مجلس انتخاب میکنند نمیتوانند اثر رای خود را عملکرد آنها ببینند. حتی در شوراها که مردم کمی انتخابات آزادانه ای داشتند در رسانههای رسمی تبلیغ میشود که ناکارآمد هستند. در حالی که حد انتظار از شورای یک شهر یا روستا متفاوت است. مصوبات مجلس باید به تایید شورای نگهبان برسد بعد روی اظهارنظر نمایندگان و عمل کردن به وظایفشان وجود دارد.
وی علت اصلی ناکامی برجام را عملکرد کسانی دانست که سعی داشتند نتیجه را به برد – باخت تبدیل کنند و در ادامه افزود: در خارج هم که ترامپ روی کار آمد و از برجام خارج شد این دو عامل دست به دست هم دادند تا برجام شکست بخورد. اگر چه دولت بخشهایی موفق بود اما عملا در بهره گیری از برجام ناکام بود و بعد در دام تحریمهای بسیار سنگین و بی سابقه ای افتاد. شدت تحریمها به دلیل عوامل داخلی که موجب از دست رفتن فرصت برجام شد و عوامل خارجی چون ترامپ و اعمال تحریمهای سنگین موجب شد دولت نتواند برنامههایی برای توسعه اجرا کند.
شکوری راد درباره اختلاف نظر دو حزب بزرگ اصلاح طلبان یعنی حزب اتحاد ملت و حزب کارگزاران و آیا شاهد ائتلاف این دو حزب در انتخابات پیش رو خواهیم بود یا نه، اظهار کرد: کارگزاران، حزب اصلاحطلب معتبری است که دارای چارچوبهای فکری مشخص است و رفتارهای آینده آنان پیشبینی پذیر است. شخص محور نیست و جمعی در آنجا باهم همفکری دارند و این همفکری آنان چارچوب دارد و برای آنان احترام قائلم و برای همین نیاز به تعامل و گفتگو با آنان داریم.
وی ادامه داد: اختلاف نظرها هم طبیعی است میان احزاب اصلاح طلب می توان فهمید کجا بین دو حزب اختلاف نظر وجود دارد اما در برخی احزاب این چنین نمیشود و نمیتوان ویژگی آن را توصیف کرد. اختلاف نظرهایما در یک موضوع محدود بود که باید به آن توجه میشد و رسانهها از آن به عنوان یک اختلاف یاد می کنند. اینکه نمی توانیم باهم کار کنیم درست نیست و فرصت های همکاری و اشتراک نظرهای زیادی داریم. اما ممکن است رویکردهای ما متفاوت باشد.
دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی افزود: در انتخابات گذشته حزب کارگزاران به این نتیجه رسید در انتخابات شرکت کند و حزب اتحاد تابع تصمیمات شورای سیاستگذاری شد. من به یک شهرستان رفتم برای نامزدی که در آن حوزه داشتیم رای دادم تا بگویم با اصل انتخابات مشکلی نداریم. راه تعامل با کارگزاران باز است. رویکرد حزب اتحاد در زمینه اقتصادی، حمایت از اقشار محروم و مستضعف بسیار پررنگ است و در زمینه توسعه هر دو حزب همفکر و خواستار توسعه برای کشور هستند. اصولگرایان اما از اساس دنبال توسعه نیستند و آن را یک واژه غربی می دانند.
شکوری راد در پاسخ به این پرسش که آیا خود شخصا در انتخابات ۱۴۰۰ نامزد می شود یا نه، گفت: در رابطه با انتخابات آینده هم حزب اتحاد حتما نامزد حزبی معرفی خواهد کرد که این کار فرایند دموکراتیک خود را درون خود حزب خواهد داشت و آن استفاده از خرد جمعی است. دبیرکل بودن من به معنای اینکه من بهترین هستم نیست و نامزد حزبی برای انتخابات ریاست جمهوری توسط خرد جمعی تصمیم گیری می شود.