روزنامه شرق در شماره امروز خود درباره سعیدجلیلی نوشت : «جبهه پایداری در حالی از مهرماه کمیته انتخابات ۱۴۰۰ را فعال کرده که به نظر میرسد تنها جریانی درون اصولگرایی است که شیخوخیت جامعه روحانیت را قبول ندارد و در هیچیک از جلسات آن که به گفته سخنگویش همه احزاب شرکت کردهاند، حضور نداشته است.
از سویی دیگر برخی شنیدهها حاکی است که اینکه سعیدجلیلی دوباره نامزد اصلح این جبهه شود، قطعی نیست؛ در این صورت جبهه پایداری کاملا راهش را از بقیه همین چندماه مانده به انتخابات جدا خواهد کرد.
آنها که در انتخابات مجلس یازدهم هم بهسختی حاضر به ائتلاف با جریان قالیباف شدند و سهم خوبی هم از فهرست اصولگرایان گرفتند، حالا برای انتخابات ریاستجمهوری بهویژه در صورت حضور قالیباف قطعا مصرتر از انتخابات مجلس و بر همان سیاق انتخابات ۹۲ احتمالا با گزینه اصلح خودشان خواهند آمد.
جبهه پایداری تصور میکند در صورت حضور مستقل این شانس را دارد که منتخب ۱۴۰۰ بالاخره اصلح مورد تأیید آیتالله مصباحیزدی شود؛ آنهم در شرایطی که گفته میشود اوضاع جسمی رئیس مؤسسه امام خمینی این روزها چندان خوب نیست.
فاطمه آلیا از اعضای این جبهه هم تلویحا به مستقلحرکتکردن این جبهه در ۱۴۰۰ اشاره کرده و پیشتر گفته بود: «احزاب باید معیارها، گفتمان و برنامههای خود را مطرح کنند و نزدیک انتخابات هم که میشود، براساس آن باهم ائتلاف کنند. در نهایت ممکن است جبهه پایداری با توجه به معیارهای خودش مستقلا بیاید».
دولت در سایه چیست ؟
سعیدجلیلی ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ پس از اعلام نتایج دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری در اطلاعیهای اعلام کرد :«در نگاه دینی مشارکت و نظارت هم تکلیف و حق مردم و هم فرصتی بزرگ برای دولت در انجام بهتر مسئولیت ها است. بر همین مبنا معتقدان به گفتمان انقلاب اسلامی وظیفه و حق خود میدانند با نگاهی ملی و فراتر از رقابت های انتخاباتی به مثابه «دولت در سایه» در چارچوب قانون و اخلاق، منتخب ملت و دولت او را در جهت رفع کاستیها، تصحیح ایرادها و حرکت در مسیر خدمت به مردم، تعالی فرهنگ، مبارزه با فساد، ایجاد اشتغال و رونق تولید و افزونی عزت و اقتدار در روابط خارجی یاری نمایند و بیانگر مطالبات مردم باشند.»
بلافاصله پس از چند روز ایدۀ دولت در سایه در جمع هماندیشی فعالان سیاسی مطرح شد و یک ماه بعد جلیلی پس از تشریح مبانی نظری این ایده، جلسات دولت سایه را برای تأیید تصحیح و تکمیل برنامۀ دولت دوازدهم تشکیل داد. گسترۀ مباحثی که دولت درسایه به نقدر برنامۀ قوۀ مجریه محدود نماند و دولت سایه خود را سایۀ همۀ نهادهای حاکمیتی معرفی کرد.
- منبع خبر : روزنامه شرق