در میان همه افرادى که نام آنها به عنوان گزینه هاى احتمالى انتخابات ریاست جمهورى ١۴٠٠ مطرح شده، نام سه چهره اقتصادى نیز دیده مى شود.
این سه چهره عبارتند از : على طیب نیا، عبدالناصر همتى و شمس الدین حسینى. علت برجسته شدن نام سه چهره اقتصادى توسط افراد یا رسانه هاى نزدیک به آنها این است که تصور مى شود مسائل اقتصادى اولویت و موضوع اول انتخابات آینده است و بر این اساس یک چهره صرف اقتصادى شانس بیشترى مى تواند براى پیروزى در این انتخابات داشته باشد.
على طیب نیا وزیر اقتصاد دولت اول روحانى است که با کسب ۲۷۴ رأی از مجموع ۲۸۴ رأی نمایندگان، عنوان بالاترین رأی اعتماد در تاریخ جمهوری اسلامی ایران را به دست آورد. او استاد اقتصاد دانشگاه تهران است و به رغم جدایى از کابینه روحانى در سال ٩۶، بعدها به عنوان گزینه جدى ریاست سازمان برنامه و بودجه نیز مطرح شد اما چنین اتفاقى نیفتاد. گفته مى شود که برخى اقتصاددانان او را جزو گزینه های قابل طرح براى انتخابات ١۴٠٠ مى دانند.
عبدالناصر همتى نیز دیگر عضو کابینه حسن روحانى است که ریاست بانک مرکزى را عهده دار است. او که داراى سابقه فعالیت سیاسى هم مى باشد، قبل از ریاست بانک مرکزى، بعنوان سفیر ایران در چین انتخاب شد اما پیش از اعزام به کشور محل ماموریت به ساختمان بانک مرکزى در میرداماد رفت. چندى پیش رسانه ها او را یکى از نامزدهاى انتخابات ریاست جمهورى معرفى کردند اما به نظر مى رسد آینده مدیریت سیاسى و اقتصادى همتى بیش از هر چیز با قیمت دلار گره خورده است اما همچنان در میان نامزدهاى جدى انتخابات مطرح است.
و سومین نفر، شمس الدین حسینى وزیر اقتصاد محبوب احمدى نژاد است. او هیچگاه ابایى از عدم انکا ارتباط با رییس سابق خود نداشته است. حسینى که اکنون در مجلس یازدهم حضور دارد قصد داشت بخت خود را براى ریاست مجلس امتحان کند و با قاطعیت نیز از رقابت براى این کرسى خبر داده بود اما در نهایت به نفع حاجى بابایى کنار رفت اما خود حاجى بابایى حاضر به رقابت با قالیباف نشد. برخى نزدیکان حسینى مى گویند این بار قصد دارد براى انتخابات ریاست جمهورى وارد میدان شود. هدفمندى یارانه ها و پوداخت یارانه نقدى در دولت احمدى نژاد توسط او طراحى و اجرا شد و شاید حسینى تصور مى کند این سابقه مى تواند کمک حالش در ١۴٠٠ باشد.
فارغ از موضوع بررسى صلاحیت ها باید به انتظار تحولات پیش رو نشست و دید آیا این سه چهره مى توانند براى انتخابات آینده توجهات بیشترى را به خود جلب کنند یا خیر؟
- نویسنده : رضا امیری
- منبع خبر : نواندیش